onsdag 22 september 2010

Fördjupning inom Journalistiken

För att kunna arbeta med Projekt Volontär under skoltimmar så behöver vi göra ett och annat för att uppfylla kriterier och krav i de kurser som ingår i vår fördjupning inom journalistiken.
De kurser vi läser är Textkommunikation B, Textkommunikation C och Samhällskunskap C. På dessa lektioner så arbetar vi med projektet och vid sidan av projekten så har vi uppgifter som under terminernas gång ska bli färdiga. Många av kursernas kriterier uppfylls i samband med det arbete vi utför på lektionerna, såsom att göra reklam för projektet, planera projektet eller att göra en ekonomisk budget. De uppgifter vi ska göra i kurserna är att skriva en analys om något problem i Sydamerika, skriva ett skönlitterärt verk som gestaltar situationer i Sydamerika och göra en jämförelse av våra pressetiska regler, journalistiska yrkesregler och vår yttrandefrihet med motsvarande regler i Ecuador. Det skönlitterära verk som ska skrivas kan vara dikter, noveller eller ett drama.
Att jobba med ett sådant här projekt är enligt oss mer givande än att jobba mer intensivt med skoluppgifter. Själva resan i sig kommer att lära oss om en annan del av världen. Det är en erfarenhet som kommer att vara till hjälp i framtida situationer. Arbetet innan vi far är precis lika givande, vi lär oss att jobba i projektform, samarbeta med andra parter och en hel del annat!
Detta projekt kommer att gå vägen, vi kommer att lyckas. Vi kommer att utvecklas som både elever och människor. Det gör vår skolgång mycket mer intressant och om man har ett bra mål så bildas en motivation som för en vidare. Om man går in helhjärtat för någonting är chansen stor att man slutar som en vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar