onsdag 6 oktober 2010

Ecuadors president i trubbel

Ecuadors president, Rafael Correa, har blivit överfallen och skadad när de missnöjda poliserna i landet höll en demonstration som gick över styr. Överfallet skedde när presidenten gick fram till några av protestanterna för att förklara vilka framsteg som hans regering faktiskt har gjort för levnads- och arbetsförhållanden, jämfört med de tidigare regeringarna. Då började protestanterna kasta stenar och tårgas.

Landets kongress har haft svårt att enas om diverse ekonomiska åtgärder för landet. Correa la fram ett förslag som innebar att statens kostnader skulle minska men att poliserna som jobbat länge skulle få mindre bonusar. 30 september infördes undantagstillstånd* i landet.
källa: dn

*"undantagstillstånd, situation då myndigheterna i ett land eller ett avgränsat geografiskt område kan tillgripa extraordinära maktbefogenheter. Undantagstillstånd kan proklameras i krigssituationer men också vid inre oroligheter och katastrofer. En ofta förekommande åtgärd vid undantagstillstånd är införande av utegångsförbud." källa: ne.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar