torsdag 21 oktober 2010

Höstmarknad i Falkenberg

Klockan 04:45 ringde väckarklockorna för vissa av oss och klockan 05:30 bar det av mot Falkenberg. Trötta och slitna var vi alla när vi väl kom fram till vår destination men det var bara att kämpa på. Vi var tvungna att bygga ett stånd innan folket kom och det klarade vi av galant. Även utan partytält, stolvärmare, el eller regnkläder så stod vi ut i kylan. Mellan 08:00-17:00 fanns Projekt Ecuadors arbetslag tillgängliga, hälften på förmiddagen och resten på eftermiddagen.

Vi sålde kakaon från Ecuador och kakor bakade på denna. På plats hade vi även information om oss och vad vi försöker åstadkomma. Man kan inte riktigt säga att det gick väldigt bra, marknadens besökare var skeptiska mot våran kakao eftersom den kostar lite mer än vanlig. Dock så är det bättre kvalitet och flera gånger hälsosammare än den som säljs i vardagliga livsmedelsaffärer. Vi sålde fler askar kakor (askarna sponsrade Hanna Morris oss med, tack!) än påsar kakao och kakao nibs.

Det var trots allt vår allra första marknad, fler chanser och fler möjligheter finns i framtiden och då är vi mer förberedda och erfarna "marknadsförare". Vi ger inte upp utan kommer att fortsätta åka till marknader för att finansiera vår resa. Nästa stopp är förmodligen olika julmarknader runt om i Halland. Mer information kommer att publiceras på bloggen så fort allt blir fastställt. Stöd oss genom att besöka gemytliga julmarknader där risgrynsgröten sjuder, där knäcken fastnar i munnen och där pepparkakorna uppfyller folks önskningar. Vi ses väl där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar